Universitetslärare Siv Sandberg

09.11.2021 kl. 18.00 – 21.00

Vi välkomnar er till tillfället. Vi intar klubbsupé kl 18.00. Efter supén ca 19.15 föredrag av universitetslärare Siv Sandberg.

”Kommunens framtid efter vårdreformen.”

Siv Sandberg, universitetslärare i Offentlig förvaltning vid Åbo Akademi. Siv är politices licentiat och samhällsforskare. Hon är även styrelseordförande för Samfundet Folkhälsan bl.a. uppdrag.

Essebon Siv Sandberg fungerar i dag som universitetslärare och samhällsforskare vid Åbo Akademi. Hennes gedigna kunskaper i hur makt utövas i samhället har lett till att hon av nyhetsmedierna anlitas som kommentator vid olika politiska reformer.

I samband med pandemins utbrott flyttades enligt Siv Sandberg beslutsfattanderätten från underliggande myndigheter till regeringen. Man ändrar på det grundläggande sättet att fatta beslut i Finland. I vanliga fall har vi ett väldigt decentraliserat system för beslutsfattandet, där myndigheterna och kommunerna är självständiga och kan fatta egna beslut.

När social- och hälsovårdreformen genomförs kommer kommunernas roll och självständiga beslutsfattande att förändras. Kommer kommunernas självständighet att vara hotad i framtiden?

Sammanställning gjord av Karl-Erik Kloo i oktober 2021.

Kom med och lyssna på Siv Sandberg på Svenska Klubben 9.11.2021 19.15.

OBS ! Om du kommer på klubbsupé kan du gärna anmäla dig till Karl-Erik Kloo, e-post kalle.kloo@hotmail.fi eller tel. 050 554 7030 så underlättar vi det för köket.

 

 


Plats
Svenska klubben
Strandgatan 4
65100 Vasa