VD Ann Slangar

31.01.2023 kl. 18.00 – 21.00

Svenska Klubben programkväll tisdagen 31.1.2023

Musikexport från Vasa till Asien.


När Ann Slangar blev musikförläggare visste hon ingenting om jobbet. Men med hjälp av envishet och beslutsamhet har hon skördat framgångar i en tuff bransch.

Ann är född och uppvuxen i Jeppo. Hon har tidigare bott i Vasa och nu flyttat tillbaka efter 26 år som korsholmare, är VD för musikförlaget Sugar House Publishing i Vasa. Hon har gått musiklinjen på Evangeliska folkhögskolan i Vasa, utbildat sig till merkonom i Jakobstad och ekonom i Vasa och har drivit flera företag. Hon beskriver sig själv som energisk, bestämd och envis. Hon fick årets musikexportpris av Finlands musikförläggarförening 2021.

Ann äger Sugar House Publishing med Mats Granfors och Janne Hyöty. Janne ansvarar för musikproduktionen och är världskänd på det området. Ann tar hand om det administrativa, men skriver ibland också låtar själv och har utgivning i Japan. Främst sköter hon ändå om alla internationella avtal, engagerar låtskrivare, nätverkar, hanterar rättigheter och tillstånd. Hon ansvarar också för vilka låtar som sänds i Kina- och Korearegionen. Största delen av låtarna som produceras på Sugar House Publishing skickas till Japan, Korea och Kina. Där har förlaget haft stora framgångar genom åren.

Kom med och lyssna på Ann Slangar på Svenska Klubben 31.1.2023 med start 19.15. Kom även med på vår klubbsupé tillsammans med Ann Slangar kl 18.00. För att underlätta det för köket kan du anmäla dig till Kalle Kloo kalle.kloo@hotmail.fi eller 050 5547030 senast 29.1.2023.